Olympiáda Mediální gramotnosti 2023

V polovině října se našich devět žáků z obou devátých tříd zúčastnilo olympiády v Mediální gramotnosti. Tato soutěž byla pořádána celorepublikově za podpory Nadace O2 a pod záštitou nezávislé žurnalistiky a hlavního města Prahy. Důvodem konání byl pokles mediální gramotnosti viditelný zejména na základních školách.

Naši žáci si vedli skvěle! Václav Káně obsadil 129. místo z celkového počtu 11 200 zúčastněných. Naši žáci se umístili již v první polovině! V on-line testu na nás čekala řada záludných otázek ze světa masmédií a sociálních sítí. Tématem byly dezinformace, argumentační fauly, kritické myšlení či umělá inteligence. U části otázek museli žáci hledat a ověřovat informace na internetu, na závěr testu psali esej na dané téma. Na to vše měli pouze 40 minut. Nutno doplnit, že také v hodinách Finanční gramotnosti jsme se připravovali prostřednictvím webinářů na tuto olympiádu.

Ráda bych tímto pogratulovala všem zúčastněným v pořadí dle jejich výsledku: Václav Káně, Michaela Kuntošová, Miroslav Lebert, Karolína Poláková, Jiří Sunkovský, Jan Červenka, Eliška Vokůrková, Tereza Růžičková a Filip Osvald. Děkuji!

Ing. Věra Koubová

učitelka Finanční gramotnosti

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *