V kuchyni bylo živo
Ve cvičné školní kuchyni bylo dnes živo. Žáci 4. B se chopili vařeček a pekáčů a pustili se do pečení. Na programu byla jablečná buchta, oblíbená klasika, která nikdy nezklame. S nadšením a zručností, které by mnohý dospělý mohl závidět, děti šlehaly bílky a míchaly těsto. Suché těsto, které použily, bylo jedním z hitů jejich nedávného školního jarmarku. “Je to jednoduché a rychlé, ale hlavně, je to od nás,” řekl s hrdostí jeden z malých pekařů. Jablka pro svoje pečení získali díky projektu “Ovoce do škol”, který podporuje zdravé stravování mezi školáky. “Jsou sladká a šťavnatá, akorát na buchtu,” komentovala jedna z žákyň, zatímco ostatní spolužáci jablka loupali a strouhali. Když buchta zlatavě vykoukla z trouby, dětské oči se rozzářily. “Vypadá to skvěle a určitě bude i výborně chutnat,” řekla učitelka, když vyndávala pečivo z trouby. Tento den byl nejen o pečení, ale i o spolupráci a učení se novým dovednostem. A jaký byl výsledek? Chutná buchta, která zmizela z talířů rychleji, než byste řekli “dobrou chuť”. Tato praktická lekce byla pro žáky nezapomenutelným zážitkem. Nejenže si odnesli nové dovednosti a poznání o pečení, ale také si užili spoustu zábavy a radosti z vlastní práce. A to je přece to nejdůležitější. Foto zde